Saturday, November 27, 2010

Danger Days: The True Lives of the Fabulous Killjoys

YEAHHHHH!!! akhirnya dapat juaga aku album MCR nie. . .(T,T) . Nie la lagu2 yang ada dalam album nie. . .layan. . . .

1. "Look Alive, Sunshine"

2. "Na Na Na (na na na na na na na na)"

3. "Bulletproof Heart"

4. "SING"

5. "Planetary (GO!)"

6. "The Only Hope for Me Is You"

7. "Jet-Star and the Kobra Kid/Traffic Report"

8. "Party Poison"

9. "Save Yourself, I'll Hold Them Back"
10. "S/C/A/R/E/C/R/O/W"

11. "Summertime"
12. "DESTROYA"

13. "The Kids from Yesterday"

14. "Goodnite, Dr. Death"

15. "Vampire Money"







Wednesday, November 24, 2010

My Weirdness

I like character V in the "V for Vendetta" because he such a polite and gentlemen person . His words also WOW! I like when he said "Beneath this mask there is more than flesh. Beneath this mask there is an idea and ideas are bulletproof ."

My name Vaizard and I like to call myself V .

Thursday, November 11, 2010

Sunday, October 24, 2010

Luahan Hati Budak Emo

Sebenarnya saya nak sangat bagi tahu yang saya suka sangat kat awak . Saya suka lihat senyuman awak tu . Setiap kali saya lihat senyuman awak tu , ia bagaikan memberi tahu supaya untuk terus bertahan dan brusaha sedaya upaya . . . Bagi saya , awak nie comel sangat dan lagi comel daripada domokun kawan saya . Mungkin sebab awak comel yg menyebabkn saya berdebar-debar bila melihat awak . Saya suka melihat cara pemakaian awak . . .awak pakai pakaian yg menutup aurat tapi masih bergaya dan kelihatan cantik . Sebab tu saya bertambah suka kat awak . . .Awak juga seorang yg cerdik pandai. . .bagi awak ilmu tu penting . Mungkin sebab tu la saya brtambah suka kat awak. . .

Namun , saya tak dapat meluahkan prasaan yang membuku dalam hati kecil saya nie kepada awak . Sebab banyak perkara akan berubah kalau saya meluahkn prasaan saya terhadap awak . Awak mungkin akan melarikan diri dari saya dan saya mungkin kehilangan seorang kawan yang baek gara2 saya pentingkan diri saya . Mungkin juga hati saya akan terluka seperti biasa yg berlaku kepada saya. . .BUDAK EMO .

Saya ingin sangat menjerit SAYA SAYANG AWAK dan saya nk menjadi org yang menjadi rakan kongsi masalah awak , kegembiraan awak dan kesedihan awak. . .Tp mungkin sume tu tak akan berlaku kerana saya hanya lah BUDAK EMO yng ingin dicintai awak. . .


Friday, September 24, 2010

Malang Yang Menimpa

Semalam telah berlaku sesuatu yang telah berlaku kepada kawan aku syfiq . Semalam kan malam jumaat, jadi kitorang bebudak F1J telah pergi ke gelanggan futsal untuk bermain futsal . Kitorang start main dalam pukul 8.00 and abis main tu pkl 9.00 . Lepas main tu ape lagi pi pekena nasi kukus r. . .Macam biasa aku mesti nk nasi double . Lepas kitorang makan tu , aku naik moto ngan adi pegi 7E utk beli topup si adi. . .Syafiq folow kitorang pegi 7E bcoz yg lean2 tu dok tengah
makan lagi pun ada , dok tengah sedut oxygen pun ada. . .Sampai kat 7E , adi beli topup , dia beli air and aku beli komik gempak. . . hehehe. Lepas tu kitorang pun nk balik ke IPSAH . Syfiq cam biase r , bawak moto mcm bawak jet . Nk kejar kuda belang mane mampu. . .And kita orang pun trpisah . Memang jauh la dia tinggalkan aku dnga adi . Lepas trafik light , Aku tngok kete slow jer. . .hish mati nie! biase r. . .naik moto haram. . .bila pegi dekat sikit adi pun cakap, "ade org accident nih." bila kitorang tengok sape mangsa nye. . .YA ALLAH! Syafiq! Kitorang nk tlong tapi x bleh. . .nasib baek ade ucle tu. . .dia tolong angkat syafik ke tepi and call ambulant . aku masih ingat lagi dia tanye " bakpo aku sakit nie? aku keno gapo?" aku diam tanpa jwb soalan dia . Kepala dia berdarah , bibir pecah and kaki pun same . Tpi nasib baek lah x de ape2. . .patng tadi bapa saudara Syfiq datang bawak dia balik kelantan . Syafiq cuma luka2 and patah jari kaki . . .Nasib baek lah x de yg teruk sngat. . .


Tuesday, April 20, 2010

Aku Terkena Scam!!!!!

Adus. . .malang betul nasib aku nie . Tapi nasib baik jugak aku tahu awal and x ler mengharap sangat bila dah cukup and nak cashout . Ceritanya begini. . .aku ade join ptc (paid to click) coz nak earn la sikit2 sambil dok on9 kan . Tetapi malangnye , ptc tu adalah scam . Ptc yang aku maksudkan ialah Grandptc dan Ten Doller Click . Giler r . . .dah banyak dah aku dapat coz dok klik hari-hari . Adus. . .tertipu rupe nye . Pada mulanya aku tak tahu langsung hinggalah kelmarin mase aku nk cheak 1 site nie . Dengan rasa tidak sedap hati , aku try la tengok review dua ptc nie and ternyata. . . .this fucking site is SCAM!!! Buat prabis ko top pup jer la! Tapi nasib baik la ade Neobux . Di Percayai dan Terbaik Dari Ladang ! Pada masa hadapan , aku kena lebih berhati-hati . Kepada sesape yang dah join , hentikanlah. . .

Macam mane la aku bleh terkena. . . . . .












TAK GUNE KO!!!!! JAUHI SCAM!

Saturday, April 17, 2010

Tempat Lepak Baru Aku

Dalam dua tiga ari nie aku ade terjumpa satu port baru untuk aku lepak kat dunia cyber nie . Bez jugak tempat nie coz bleh jumpa pelbagai orang dekat sini yang same ketegori ngan aku , iaitu belia negara Malaysia . Tempat yang aku maksudkan ialah Youth Says . Bende nie aku jumpa mase tengah online kat facebook kat bahagian iklan . Aku klik r nk tangok ape bende nye . Setelah aku amati dan segala-galanya , memmang bex r! Dia ade bagi reward , contest yang bez giler dan bila ade soalan bleh ajukan kat sini . Soalan addmath pun ade orang jawab tau! Bagi aku YS nie tempat kedua lepak selepas FB . Ramai yg cool n bez kat youth nie . Memang x rugi la join kerana dapat merapatkan hubungan kita sesama belia negara dan berkongsi pandangan . Korang ape lagi ? Jom join Youth Says!!!!!
Huh! Lupe plak . Klau korang nk join , korang klik kat SINI

Wednesday, April 14, 2010

Maggi Mee My Way


Syarikat Maggi ade buat pertandingan mengenai cara masak meggi dengan cara anda yang tersendiri dan unik . Apa yang anda perlukan ialah menghantar video penyedian meggi selama 3 minit dengan cara anda dan anda berpeluang memenanggi RM30,000 !!! Ape lagi ? Jom la ! Aku tau . . . klau budak yang pernah dok asrama nie memang terer giler babi la klau buat meggi nih . So , jangan lepaskan peluang ini !!!! Tengok maklumat pertandingan kat SINI .

Monday, April 5, 2010

Korang Klik , Korang Dapat Duit !!!!!!!!

Ok , kali nie aku x tulis pasal diri aku yang abnormal ni . Kali nie aku nak kongsi ngan korang camner nak dapat kan duit dengan hanya satu klik . Memang sukar dipercayai , tapi sebenarnya kita jer x tahu yang benda macam nie wujud . Program nie dipanggil PTC (pay to click) dan banyak bilangannya . Ape yang kita perlukan untuk menyertai program nie adalah :

1. PC
2. internet
3. masa terluang
4. akaun paypal . (klik disini utk buat secara percuma!)


Di sini aku telah menyediakan 2 buah website PTC yang sedang aku gunakan sekarang nie . website nie boleh di percayai dan bebas spam . Hasil yang di perolehi juga boleh la klau nak buat bayor bil air ngan api .

PTC site yang pertama adalah NeoBux . Neobux adalah sebuah ptc site yang boleh dipercayai dan merupakan yang paling popular dalam spesisnye . Neobux manawarkan USD0.02 setiap iklan yang di klik dan boleh cash out bila dah mencecah USD20.00 . Untuk menyertai Neobux , klik pada banner di bahagian Jom join! atau klik sahaja di sini .

PTC site yang kedua nie pulak Ten Dollar Click . PTC site yang nie memang menarik sebabnye. . . . .korang dibayar USD10.00 bagi setiap iklan!!!! Memang gempak kan?! So , ape tunggu lagi ? jom la join skarang ! Klik pada banner pada Jom join! atau klik sahaja kat sini .

Itu sahaja yang aku mahu kongsi ngan korang buat masa nie . Klau aku tahu ape2 lagi aku akan kongsi ngan korang . Sebarang pertanyaan sila ajukan kepada saya dengan senang hati .

Ps: Student pun bleh buat jugak klau ko nk bli iphone. . . .huhuhuhuhu


Friday, April 2, 2010

AKU SEORANG SHUFFLER

Sesambil dok menunggu neobux dok tngah load , baik aku tulis blog aku dlu x la aku rugikan hidup aku yang pendek nie. . .huhuhuhu tau2 jer nak mati bile . Ok anyway , aku nak kongsi siki pasal shuffle . Tengok tajuk pun dah tau kan. . .shuffle berasal daripada austalia dan di tarikan oleh underground. . .ia bukannye tarian memuja ok. Ade jugak yang kate shuffle nie tarian pemujaan and siap buat skuad khas lagi yang di beri nama Anti Shuffle untuk memerangi shuffle . Lawak betol ! Aku sebelakangan nie dapat melihat kurangnya shuffler dan minat terhadap shuffle . Ini adalah kerana fenomena perubahan angin monsun yang bertiup kancang yang menyebabkan ramai shuffler beralih angin kepada tectonik . Aku sebenarnya bukan ape , best ke tectonik nie? Aku tngok biase jer. . .kekadang tu tngok cam sotong pun ade jugak.Hhahahaha. . .tectonik bagi aku baek bagi kat pompuan jer la . Laki buat tectonik lawak la . Aku bukan mendiskriminasi tectonik cume x de bende nye. Aku rase jiwa aku untuk shuffle jer walaupun bermacam-macam yang datang mengusik jiwa ini. . . .ceh. Aku kan bukan ape , aku ingat agi mase aku spm dlu . Mase tu memang jem la otak walaupun study x gila babi . Aku mase tu dok asrama . So , klau malam x balik tu kita orang bukak gelanggang and ape agi shuffle la! Memang ar , lepas shuffle tu ilang sakit kepale dan body pun makin slim . hahahaha betul! Skarang nie aku dah kurang shuffle coz x de geng . Ari tu pun aku pegi kat kbmall , klibat shuffler . Aku pun dah lama x on9 kat funkafaction punye website . Walaubagaimanapun, aku akn minat shuffle dan akan bercerita kepada anak-anak ku. . . .huhuhuhu

HIDUP BIAR HEPI KASIH DALAM HATI

Thursday, April 1, 2010

Minggu yang sungguh sibuk!

Dalam seminggu nie aku sibuk sikit ngan kerje aku . Bkn pasal masuk U tapi pasal laen . Bukan ape , aku klau pasal U tu aku tnggu jelah pnggilan yang mane sampai aku rembat jelah kan? Aku skarang nie sedang sibuk mendalami satu ilmu . Ilmu ape? Ilmu kebal. . . .Ceh! ko ingat aku buat ke bende cam tu ! Tak bau syurga o. . .Aku skarang nie sedang mempelajari ilmu untuk mendapat duit walaupun tidak keluarkan sesen pun dengan menggunakan internet . Banyak jugak yang aku jumpa dan blajar cara nak cari duit nie . Ade care yang halal dan ade juga cara yang aku rase was-was lah . Aku skarang nie sedang mencuba satu website nie yang membayar kita untuk publish sesuatu dalam bahasa inggeris . Aku ade la anta beberapa poem untuk diorang n adela yang bace dan komen . Walau pun pembaca tu bru beberapa orang , aku rasa itu dah bagus bagi budak baru macam aku . Aku arap ramai agi yang akan membace poem tersebut jadi dapat lah aku menerima bayaran . . .huhuhuhuhu. Aku skang nie memang tengah sesak sesangat . Mungkin aku x kan menerima bayaran untuk bulan mac tapi mungkin untuk bulan nie bleh kut . Inyaallah. . .aku harap usaha aku nie akan berjaya . Ganbatte!

ps: cantek x blog aku nie? hehehehe

Friday, March 26, 2010

IMPROVE YOUR ENGLISH AND GET REWARD MYR 400.00

Do you know how good is your English? Let over 15.000 employers know how good your English is, get certified and increase your chances of being hired! You can compare your score with your friends. Spend only few minutes and take quick and fun test.

Objective: Spread awareness by sending 2,000 youths to campaign website

Reward: MYR 400 for youths who promote the campaign.
You can get involved. Learn more

Duration: 08/03/2010 onwards


Join This Campaign

Saturday, March 20, 2010

Huh. . . . .Mati Pok Cik !

Adeh . . . .letih betul aku lapas result spm kluar ari tu . Letih ler dok pikir n dok cari U mane yang boleh trime aku yang result macam tu. . . .Sedih betul la bile bidang yang aku minat x boleh mitak coz result aku memang teruk betul ! hahahahaha. . . .mungkin ade sesuatu yang tuhan rancangkan untuk aku . Tapi nasib baik result aku tu cukup2 makan bleh la mitak pelatih separa perubatan kat spa8 . Aku arap aku akan di panggil untuk di temu duga dan berjaya . . . . .Amin. Tapi. . . .aku rasa aku dah puah ati dengan result aku coz addmath aku x gagal ! hahahahaha. . . .biar pun lulus jer tapi xde la perkataan gagal dalam sijil spm aku. . . .huhuhuhu. Yang aku bleh bangga ialah dapat B+ untuk fizik . Sepanjang 2 tahun aku direjam ngan kate2 yang menusuk batin dan merobek jiwa lebih2 lagi aku nie bdk jenis emo. . . .akhirnya x sia2 aku di pelakukan begitu. . . . .Namun , ape akan berlaku dalam idup aku yang seterusnya. . . .Adakah aku akan terus berjaya atau banyak lagi dugaan yang harus aku tempuhi? Aku hanya berdoa hanya yang terbaik untuk aku selepas ini . . . .aku rasa apa yang aku dapat selama ini tidak sesuai untuk aku . Aku rase aku kena bayar la nazar yang aku buat iaitu puasa 30 Ari ! aku nazar klau aku x masuk tingkatan 6 . . . .tapi bayar jer la dlu coz aku x gagal addmath hahahahaha. Aku arap hanya yang terbaik untuk aku. . . . .Ganbatte!!!

Tuesday, March 9, 2010

Celakak!!!!!

Celakak punye kawan . ko tikam aku dari blakang ingat aku x tahu . Ko tu nampak je baik dari ngan mulut ko tu . tapi bagi aku kau ler setan . X penah aku jumpe kawan macam ko spanjang idup aku . Dah banyak kali kau tikam aku , aku ingat kau dah x buat dah rupenye x . Ko nie memang giler babi la . Aku rase x penah pon ananye ko , ko buat aku macam ni kenape? sbb aku senang nak makan , nak buli ? Memang x leh nak percaye la org macam ko nie . Time baek , baek giler. . .Aku sedih giler la ade kwan macam ko. Dah la aku nie Bengong kat tmpat baru kau plak amik kesempatan . Aku nie bukan jenis pdendam tapi aku akan ingat ape yang kau dah buat kat aku . Kau nie memang CELAKAK ABIS!!!!!!

Monday, March 1, 2010

My Life 25333

Dah lame dah aku x post apa@ kat blog aku nie . aku dalam beberape hari nie dok sebok dngan sesuatu yang baru dan bende nie digunakan secara percuma ! Memanggiler la dah la percuma best giler pulak . Ok ape yang aku maksud kan ialah mylife yang hanye pengguna celcom jer yang boleh daftar. Yang laen kirim salam! hahaha . Ok klau nak tau cam ner perkhidmatan nie berfungsi , cam nie caranye. Setiap no. fon hanye skali jer bleh daftar and kita perlu menggunkn nickname. pendaftaran adalah percuma. Selepas mendaftar kita akan dapat 500 point percuma . Point itulah yang digunakan untuk flash poke dan untuk chat dalam chatroom. Ape yg lebih bestnye, klau point abis kita bolah mintak untuk dapat kan point sbnyak 100 . Memang best giler la . Bagi aku mylife nie umpama satu lagi 'twitter' kerana dia mengunakan MFREN & MFOL yang memeboleh kan kita follow dan menambah sseorg sebagai kawan . Aku rasa memang rugilah seseorg tu guna celcom klau x guna mylife nie. Setiap sms yang diantar dan terima tidak menjejaskan kdit yang ada tapi hanya point yang ditolak . Berminat? Klau berminat dan nak tau cam ner nak daftar cam nie caranye:


1. memula taip MREG dan hantar ke25333

2. lepas tu anda akn menerima sms dan ikut arahan yng diberikn .


Jadi, selamat mencuba! Oh lupe plak , klau dah daftar tu jngan lupa MFREN dan MFOL Vaizard16 Ok!


Wednesday, February 17, 2010

ari nie banyak gerak . . .

Ari nie buat pertama kali dalam minggu nie aku kluar rumah . Yela , aku nie bukan jenis suka lepak x tentu pasal . Klau ade kerja dan urusan baru aku kluar rumah . Ari nie aku pegi bandar tuk beli pin untuk isi borang ipgm atau orang panggil maktab perguruan . Ramai jugak yang duk menunggu kat bank tadi. Mejoriti aku tengok sume nye datang nak beli nombor pin tu la . Lepas tu pulak aku pegi la masuk kedai bundle and sume kedai yang ade untk cari beg sandang kulit . aku tidak brsorngan kerana ade yng mengikutnye . . .hahaha kawan aku yang baru tumbuh rambutnya Roslan & budak amerika short pant Azam . Puas jugak aku meronda - ronde tapi x jumpa jugak . Keciwa jugak la. . . Ha! tadi ade jugak aku terserempak ngan bdk skolah aku nie ngan awek die. Aku pelik betul la , muke macam tu pun bleh jadi player . Bukan nk kutuk die tapi x de yg special pun and hencem pun x . Plek betul . . .aku mcam gini cute pun x de yang sangkut. . .nasib . . .nasib. . . Bila dah x jumpa beg aku tu , kitorang gi makan mee sup and gi kat cc jap coz Azam nak isi borang UPU . Bile nk balik , kitorang baru tringat ade sbuah lagi kedai yang x pegi . Jadi kitorg pun pegi la. . . Wah!!! x rugi bcoz bag yang aku cari tu ade kat kedai tu ! Aku pun ape lagi trus beli la ape lagi . Hahaha. . . akhirny dapat jugak aku beli beg idaman aku dengan duit aku sendiri yang dikumpul sebegitu lama. . . . .Hahahahaha

Tuesday, February 16, 2010

He. . . .

Ari nie cam biase jela tak de yang istimewanye. Bangun tido , makan , tngok tv pastu dok ngadap facebook klau-klau ade yang bagi komen. Boring jugak hidup macam nie. Tadi aku ade download lagu Hujan ft Raihan best jugak lagu tu. Walau pun skarang nie bukan musim raye , tapi lagu tu memang best r . Aku memang sokong artis kita yang baru dan membawa kelainan dalam arena musik tempatan nih . Aku sebenarnye kecewa dengan orang kita yang bagai tak nampak artis bermutu di depan mereka . Maksud aku artis atau band yang memilih lagu inggeris sebagai utama dalam nyanyian mereka . Berdasarkan ape yang aku tengok lah , memang bleh lawan la artis kat luar tu . Tetapi pandangan masyarakat harus di ubah . Aku masih ingat lagi kata-kata kawan aku . Masa tu aku tengah dok dengar mp3 aku sambil dok menyanyi la lagu kumpulan MCR . Dia datang kat aku dan cakap "alah x kan biru mate klau dngar lagu omputih". Ceh! pasal dengar lagu omputih nie la aku tinggi BI daripade kau. Aku kate dalam hati je la x kan nak ckap dpn die kot . X pasal -pasal plak aku kene sembur. Jadi akhir kate dari aku , sokonglah artis lagu omputih kita . Sayonara!

Sunday, February 14, 2010

Pagi Yang Gelap Kini Sudah Terang


huhuhu. . . dah pagi rupenye.Kat dalam rumah sekarang nie cume ade aku ngan adik aku 3 orang yang kureng! Umi ngan ayah aku pegi antar adik aku kat terminal bus sebab dia dah nk masuk maktab. Adik aku nie duk study kat MRSM Kuantan and tahun nie dia akan menduduki SPM . Gud luck sis! Ari nie aku rase aku nk duk rumah jelah coz aku nk tengok sambungan citer east of eden. Best giler citer tu. Dlu aku tk dela tengok citer nie tp bile aku ikuti bberapa episod. . .fuh best giler citer nie! Aku paling minat kat watak utama la sape lagi kalau bukan Lee Dong-chul . Best giler watak dia . . .and cool abis r. Dong-chul merupakan seorng abang yang amat menyayangi adiknye. Tapi hancur hati nya apa bila mendapat tahu adik yang selalu dilindungi dan disayangi lebih daripada nyawa sendiri merupakn anak pembunuh bapany yang ditukar oleh seorng jururawat yang berdendam dengan pembunuh bapanya. Memang best r citer nie . Aku ade bace jugak yang Lee Dong-chul mati di akhiran cerita. . .x tau btol ke tak tapi x best r klau cam tu. Aku akan tunggu sampai citer korea nie habis kat tv2. Le Dong-Chul !!!!!hehehe. . . . :p


Saturday, February 13, 2010

woW!!!!

Ari nie rase gembira sesangat coz ari nie aku dah jumpa beberapa orang kekawan aku kat sekolah smk puteri kota bharu. Aku jumpa diorang kat facebook . Betul la kata orng yang facebook and sosial network yang laen dapat menyatukan orng yang trpisah dan bertemu kawan yang baru. Memula tu aku dapt jejak bdak skelas ngan aku , Tengku. Memula tu x cam lah jugak die nie , yela dlu muke budak-budak skrang nie dah macm orang tue dah . Die nie pendiam ckit seingat aku la. . .yela orng tue mcm aku nie manela ingat bebende cam nie. . .huhuhu. Masih aku tringat kat diorang tu sume. Nak gi lawat diorg pun x de bajet , yela dah x skolah mane nk masuk duit. Skarang nie aku dalam misi untuk unite balik geng kitorang like the old day bak kate orang puteh macam aku nie. . .huhuhu. ade ke orang bace nie? x kesah r asal aku tulis dah la.

Friday, February 12, 2010

post pertama

Aku tulis nie sesaje je nak test. Yela budak yang beru kenal dengan blogger la katakan. . .dalam beberapa hari nie aku sibuk sikit dengan fb aku. nak la jugak cari kekawan lama yg dah jauh terpisah oleh masa dan ruang. Masih lagi duk mundar mandir dalam rumah sambil menunggu result SPM . Hope the best la. . .I still can feel the heat of the war. . .Tunggu jela result tu. . .hahaha
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

V.I.P